Skip to main content

Courgettespaghetti met pesto

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Landbrood
  • 50 g Basilicum
  • 2 stuk(s) Courgette

In Huis

  • 100 g Kerstomaatjes
  • 30 g Pijnboompitten
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Olijfolie
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden om het landbrood straks in te bakken (8 minuten).
  2. Snij de kerstomaatjes in kleine stukjes.
  3. Maak eerst de pesto. Pureer de basilicum, pijnboompitten, knoflook en 50 ml olijfolie (bijvoorbeeld in een keukenmachine of een vijzel). Draai tot een mooie pesto ontstaat, waarbij je de stukjes pijnboompit nog ziet zitten. Voeg de Parmezaanse kaas toe en schep door de pesto. Breng op smaak met peper en zout. Voeg zo nodig nog wat olie toe.
  4. Maak de spaghetti van de courgette. Was de courgette en trek er m.b.v. een mandoline of een getande dunschiller dunne slierten van. Doe in een vergiet.
  5. Breng een liter water aan de kook. Overgiet de courgette slierten met het water. Doe de warme courgette in een schaal en meng met de pesto.Strooi de tomaatjes erover en serveer met stukjes landbrood.