Skip to main content

Couscous met diverse groenten en merguezworstjes van SAM SAM

Rund

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 porties kant en klaar: couscous met groenten
  • 4 stuks merquez worstjes
  • 200 gram koolrabi
  • 200 gram peen
  • 0.5 zakje waterkers
  • 4 el peterselie
  • 2 bakjes yoghurt

In Huis

  • scheutje olijfolie
  • handje gemengde noten
icon package

Recept stappen

  1. Warm de couscous met groenten op volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de merguezworstjes zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  3. Zie eerst de tip. Schil en rasp 200 gram koolrabi en 200 gram peen met een grove rasp (of snij in kleine blokjes als je dat lekkerder vindt). Verwijder de dikkere stelen van een half zakje waterkers. Hak 4 el peterselie fijn. Meng alles door de couscous.
  4. Breng 2 bakjes yoghurt op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
  5. Serveer de couscous met de yoghurt en de merguezworstjes. Bestrooi met wat nootjes.
  6. Je hebt ook extra yoghurtjes gekregen, lekker als snackje voor de kids. Tip: snij wat yacon in heel kleine blokjes en roer met wat gemengde nootjes door de yoghurt.
  7. Er zitten ook al groenten door de couscous; als je dat genoeg vindt en/of je hebt geen tijd, bewaar de extra groenten dan voor een ander moment als rauwkost. Lekker bij wat overgebleven boterbonendip of selderijpesto.