Couscous met gegrilde groenten en truffelworstje

  • Totale tijd minuten
Couscous met gegrilde groenten en truffelworstje | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks komkommer
  • 2 el munt
  • 2 el peterselie
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 4 stuks truffelworstje

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1 teen knoflook
  • naar smaak citroensap (mag uit flesje)
  • 240 gram couscous
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aubergine, puntpaprika en courgette in blokjes van ongeveer 2cm en de rode ui in partjes. Leg het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, zout, peper en cayennepeper. Plaatst de groente ca. 30 minuten in de oven en hussel af en toe om.
  3. Snij de komkommer in de lengte door midden en haal het vruchtvlees eruit. Rasp de komkommer, pers de knoflook en hak de munt en peterselie fijn. Meng dit samen met de yoghurt, citroensap en wat zout en peper. Zet het sausje even in de koelkast, zodat het gekoeld blijft.
  4. Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels net onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork. Als de korrels na 10 minuten nog iets te hard zijn, kan je nog wat extra water toevoegen. Let op dat je niet te veel doet, want dan wordt het een papperig geheel.
  5. Bak de truffelworstjes in wat olie in een koekenpan goudbruin.
  6. Serveer de couscous met de ovengroente en yoghurtsaus.