Skip to main content

Couscous van bloemkool met geroosterde groente en grie (feta)

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Bolcourgette (zappho)
  • 1 stuk(s) Aubergine
  • 2 stuk(s) Bloemkool
  • 1 pakje(s) Grie rozemarijn
  • 2 stengel(s) Lente-ui

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olijfolie
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • om te bakken Olie
  • 1 tl Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de courgettes in dunne ronde plakken van een halve centimeter. Doe hetzelfde met de aubergines.
  3. Snij de helft van de knoflookteentjes in dunne plakjes. Doe de groenten en knoflook in je grootste ovenschaal, samen met flink wat peper, zout, oregano en de olijfolie. Hussel met je handen goed door elkaar en schuif in de oven gedurende 30 minuten.
  4. Verwijder het blad en het onderste deel van het stronkje van de bloemkool en snij de bloemkool in kwarten. Breek steeds een roosje af en rasp met een grove rasp tot aan het stronkje. Bewaar de stronkjes.
  5. Snij de bewaarde stronkjes in stukken van circa 3 cm, hussel ze op een bord met wat olijfolie, peper en zout en doe ze bij de groenten in de oven. Het is misschien wat veel groenten bij elkaar maar later heerlijk koud als lunchsalade!
  6. Hak de andere helft van de knoflookteentjes fijn. Zet een grote koekenpan of wok op het vuur en verwarm daarin wat olie. Fruit de knoflook 30 seconden en voeg dan de bloemkool couscous toe. Voeg ook de nootmuskaat toe en peper en zout.
  7. Roerbak op hoog vuur gedurende 8 minuten totdat de bloemkool een beetje bruinig en gaar begint te worden.Doe de bloemkoolcouscous in een schaal.
  8. Schep intussen (na circa 15 minuten) de groenten in de oven om. Snij de grie in blokjes en de lente-ui in ringetjes en meng door de inmiddels iets afgekoelde bloemkool heen. Serveer de geroosterde groenten met de bloemkoolcouscous.