Skip to main content

Couscous van kamut met gepofte bietjes en venkel, mozzarella en verse kruiden

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bosje(s) Bieten
  • 2 takje(s) Oregano
  • 200 g Couscous Kamut
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 1 bol(len) Mozzarella
  • 4 takje(s) Munt
  • 1 takje(s) Basilicum
  • 2 takje(s) Koriander
  • 10 stuk(s) Cherrytomaatjes

In Huis

  • 2 el Balsamicoazijn
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200° C. Verwijder het loof van de bietjes. Neem net zoveel stukken aluminiumfolie als dat je bietjes hebt. Snij de bieten in kwarten. Leg op elk stuk folie 1 gesneden biet. Besprenkel alle bietjes met de balsamicoazijn, 1 eetlepel van de olijfolie en bestrooi met de blaadjes van de oregano en wat zout en peper. Vouw de pakketjes goed dicht en plaats in het midden van de oven op het rooster. Laat ca. 45 minuten garen afhankelijk van de grootte van de bietjes. Test met een sateprikker of ze gaar zijn.
  2. 2. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie. Snipper de ui en bak ca. 30 minuten totdat hij mooi bruin is geworden.
  3. 3. Snij de venkel en de mozzarella in heel kleine blokjes. Snipper de verse kruiden. Halveer de tomaatjes. Laat de couscous een beetje afkoelen en meng met de venkel, mozzarella, gehakte kruiden, tomaatjes en gebakken ui. Maak een dressing van 4 eetlepels van de olijfolie met het citroensap. Sprenkel over de salade en schep om. Breng alles op smaak met zout en peper. Leg op een grote schaal en leg de warme bietjes erbij.