Skip to main content

Couscoussalade met gegrilde groenten en feta GK

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g couscous
  • 1 stuk(s) venkelknol
  • 1 stuk(s) courgette
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) bosui
  • 1 pakje(s) feta
  • 3 el (gehakt) muntblaadjes
  • 1 zakje(s) rucola

In Huis

  • naar smaak olijfolie
  • naar smaak citroensap
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de couscous klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Roer goed los en laat afkoelen.
  2. Snij intussen de venkel in dunne plakken van ca. 0,5cm
  3. Snij de courgette ook in ronde plakjes van ca. 0,5cm.
  4. Zet een grillpan op het vuur en gril eerst de venkelplakken totdat ze zacht en bruin worden. Doe dan hetzelfde met de courgette. Zet apart om af te koelen.
  5. Snij de paprikas doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snij in dunne reepjes. Snij de bosui ook in dunne reepjes. Snij de feta in blokjes. Snij de munt in reepjes.
  6. Meng de couscous met de gegrilde groenten, de paprika, bosui, feta en de munt en breng op smaak met olijfolie en wat citroensap.
  7. Serveer de couscoussalade met de gegrilde groenten en feta en meng met wat rucola.
  8. Wijnsuggestie:Du SUD - Alignan du Vent (Cotes de Thongue, Frankrijk), is een lichtroze rose die zich in elk jaargetijde uitstekend laat gelden. In smaak en aroma zijn aardbeien en frambozen subtiel aanwezig. Een rose met een frisse, verfijnde droge smaak.