Couscoussalade met geroosterde regenboogpeen en kruidenyoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Couscoussalade met geroosterde regenboogpeen en kruidenyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram regenboogpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 stuks venkel
  • 200 gram couscous
  • 15 gram dille
  • 300 gram yoghurt
  • 1 blikje kikkererwten
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • scheut olijfolie extra vierge
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 1 mespuntje kaneel
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  2. Was de regenboogpeen en snij in de lengte doormidden (of dikkere exemplaren in vieren). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster 15-20 minuten in de oven.
  3. Snij de bleekselderij (liefst de binnenste stengels, die zijn zachter) in dunne halve maantjes en de venkel in stukjes. Doe samen in een kom. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge en een kneepje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout en zet weg.
  4. Doe de couscous in een kom, meng met wat zout. Giet er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.
  5. Maak de yoghurtsaus. Hak de dille fijn en meng met een mespuntje kaneel door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie extra vierge.
  6. Giet de kikkererwten af. Snij de tomaatjes in kwartjes. Hak de lente-ui in ringetjes.
  7. Meng de kikkererwten, tomaatjes, lente-ui, bleekselderij en venkel (incl. vinaigrette) door de gare couscous.
  8. Serveer de couscous met de geroosterde peen en maak af met de yoghurtsaus.