Skip to main content

Couscousschotel met wortel, koolraap, gefruite ui, chermoula en yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Koolraap
  • 250 g Wortel
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Ui
  • 200 g Yoghurt

In Huis

  • 3 takje(s) Tijm
  • 75 ml Olijfolie
  • 2 el Honing
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Bloem
  • 300 g Couscous
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 1 bosje(s) Bladpeterselie
  • 1 el Komijnzaad
  • 1 tl Zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C graden. Schil de koolraap en snijin stukken. Schrap de wortels en snij in stukken. Snij de bleekselderij in plakjes. Leg alles in een ovenschaal. Ris de blaadjes van de tijm en strooi over de groenten. Besprenkel met de helft van de olijfolie en de honing. Bestrooi royaal met peper en zout en laat ongeveer 35 minuten roosteren, tot de groenten karamelliseren. Fruit in de tussentijd de ui. Snij de ui in dunne ringen.
  2. Verhit een laagje plantaardige olie in een grote koekenpan. Zeef een beetje bloem boven de uienringen en bak in de hete olie tot de ringen krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing.
  4. Maak de chermoula. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Hak de knoflook . Doe met de koriander, peterselie, komijnzaadjes, zout en de rest van de olijfolie in een keukenmachine en hak fijn.
  5. Voeg nog wat olijfolie toe als de saus te dik is. Meng de yoghurt met 1 eetlepel chermoula. Schep de koolraap en wortel in een grote schaal door de couscous. Strooi er de uienringen over.
  6. Serveer met de yoghurtsaus en de rest van de chermoula.