Skip to main content

Couscousschotel van geroosterde pastinaak en paprika, chermoula en yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Pastinaak
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 1 tl Rozemarijn

In Huis

  • 100 ml Olijfolie
  • 2 el Honing
  • naar smaak Peper en zout
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 1 bosje(s) Peterselie
  • 1 el Komijnzaad
  • 300 g Couscous
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C graden. Was de pastinaak en snij in de lengte in tweeen of vieren, al naar gelang hun grootte. Leg in een ovenschaal. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika’s. Leg ze bij de pastinaak.
  2. Ris de blaadjes van de rozemarijn, hak fijn en strooi over de groenten. Besprenkel met 1/3e van de olijfolie en de honing. Bestrooi royaal met peper en zout en laat ongeveer 35 minuten roosteren, totdat de groenten karamelliseren. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Maak in de tussentijd de chermoula. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Hak de knoflook.
  4. Doe met de koriander, peterselie, komijnzaadjes, 2/3e olijfolie en zout en peper in een keukenmachine en hak fijn. Voeg nog wat olijfolie toe als de saus te dik wordt.
  5. Meng de yoghurt met 1 eetlepel chermoula. Schep de gebakken pastinaak en paprika in een grote schaal door de couscous.
  6. Serveer met de yoghurtsaus en de rest van de chermoula.