Skip to main content

Crostini caprese

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Baguette rogge
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 bol(len) Buffelmozzarella
  • naar smaak Basilicum

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de baguette in sneetjes van ongeveer een 1 cm dik. Kwast beide kanten van de sneetjes stokbrood in met een klein beetje olijfolie. Bak de sneetjes 5 minuten in de oven om ze licht te toasten.
  2. Schaaf de knoflook teen over de sneetjes brood om wat smaak af te geven.
  3. Snij de tomaten en de mozzarella in plakjes. Beleg de sneetjes brood met een plakje mozzarella en plakjes tomaat. Strooi er peper en zout naar smaak over. Schuif de broodjes nogmaals in de oven en bak voor 5-8 minuten totdat de kaas is gesmolten.
  4. Mix intussen 1 el balsamico azijn met 1 el extra vierge olijfolie en fijngesneden verse basilicum.
  5. Haal de broodjes als ze klaar zijn uit de oven en besprenkel met de dressing. Serveer direct als de crostini nog warm zijn.