Skip to main content

Crostini met dubbelgedopte tuinbonen, munt en ricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1200 g Tuinbonen
  • 2 takje(s) Munt
  • 4 plak(ken) Brood
  • 100 g Ricotta

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • naar smaak Citroenrasp
  • besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Dop de tuinbonen en blancheer ca. 5 minuten. Laat de bonen een beetje afkoelen en verwijder het buitenste velletje. Kneus de tuinbonen en heel klein beetje met een vork.
  2. 2. Hak de munt en meng met de tuinbonen. Meng de ricotta met de citroenrasp en breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Rooster 4 dunne plakjes brood. Pers de knoflook en smeer de boterhammen ermee in.
  4. 4. Smeer ook het ricotta-mengsel op het brood en verdeel daarna de tuinbonen erover. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met de olijfolie.