Crostini met kapucijners en tomaten-olijven

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Desembolletje
  • 200 g Kapucijners
  • 1 takje(s) Munt
  • 8 stuk(s) Rode tomaten
  • 2 takje(s) Dille

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 30 g Pecorino
  • 1 handje(s) Olijven
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 stuk(s) Limoen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Basis crostini: snij de desembolletjes in plakjes en rooster deze onder de grill goudbruin. Wrijf de plakjes in met knoflook, besprenkel met een beetje olijfolie en peper en zout en zet apart.
  2. 2. Crostini met kapucijners: dop de kapucijners en kook ze in 10 minuten in ongezouten water gaar. Laat afkoelen en maal grof in een vijzel of keukenmachine (niet te fijn!). Meng de geraspte pecorino er doorheen en maak aan met een flinke scheut goede olijfolie, voeg naar smaak een beetje limoensap, peper en zout toe. Smeer dit mengsel op de crostini en garneer met een klein beetje pecorino en een beetje fijngesneden munt.
  3. 3. Crostini met tomaten/olijven: snij de tomaten in blokjes van ongeveer 1 cm. Haal de pitten uit de olijven en snij ze in stukjes. Hussel de tomaten met de olijven in een kom met een scheut olijfolie, een scheutje balsamico en wat peper en zout. Schep een lepel van het mengsel op de crostini en strooi er wat dille overheen.