Skip to main content

Crostini met verse doperwten, citroen en Parmezaanse kaas

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 sneetje(s) Ciabatta
  • 500 g Doperwten
  • naar smaak Parmezaanse kaas

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Citroenrasp
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Grill of rooster het brood knapperig en leg op een schaal. Pel het teentje knoflook en rasp er mee over het brood. Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
  2. 2. Dop de erwtjes en blancheer een halve minuut in kokend water met wat zout. Doe in een vergiet en spoel met koud water om nagaren te voorkomen. Laat goed uitlekken en doe in een schaal.
  3. 3. Prak de doperwten grof met een vork. Doe er de citroenrasp en wat peper en zout bij. Meng door. Schep op de bruschette. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met wat peper en zo nodig nog wat zout. Versier met wat sliertjes van de citroenschil en wat flinters Parmezaanse kaas.
  4. Lekker met een glas witte wijn.