Crunchy kaasvingers met frieslander aardappelen en coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten
Wk 36 Crispy paneerfingers met coleslaw en gebakken aardappelen FP

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Frieslander aardappelen
  • 200 gram peen
  • 400 gram witte kool
  • 1 bosje radijs
  • 8 repen stormkracht kaas
  • 2 stuks eieren

In Huis

  • 3 el mayonaise
  • 150 gram yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • om in te bakken (zonnebloem)olie
  • 40 gram bloem
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 80 gram broodkruim
  • 2 tl oregano
  • chilisaus (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de aardappelen.
  2. Boen de aardappelen schoon en halveer alleen de grotere exemplaren. Kook in 8-10 minuten beetgaar (NB. Wil je minder werk? Gooi de aardappelen in de oven*).
  3. Schil en rasp de peen. Rasp ook de witte kool of snij heel fijn. Doe samen met de mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout in een kom. Pers de knoflook erbij. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
  4. Snij de radijsjes in kwarten en voeg bij de coleslaw.
  5. Giet en spoel de aardappelen koud af. Snij in stukken. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur (eventueel in delen), in een ruime hoeveelheid goed hete olie bruin en krokant. Schud af en toe om.
  6. Snij de kaas in repen ter grootte van een vinger of in blokken. Kluts het ei in een ondiep schaaltje. Doe de bloem met de komijn-, paprikapoeder, flink zout en peper op een bord en de broodkruim en oregano op een ander bordje of schaaltje. Haal de kaasvingers eerst door de bloem en schud een beetje af. Haal dan door het ei en dan door de panko/oregano. Bak in een ruime hoeveelheid (zonnebloem)olie goudbruin en knapperig.
  7. Serveer de kaasvingers met wat chilisaus (of andere saus die je lekker vindt) bij de krokant gebakken aardappeltjes en coleslaw.
  8. * Verwarm de oven voor op 220 graden. Schrob de aardappelen schoon. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster bruin en gaar in 25-30 min.
  9. De langere kooktijd komt vooral door de kaasvingers. Vraag iemand je hiermee te helpen (stap 6). Dat scheelt tijd!