Skip to main content

Crunchy paneerfingers met Opperdoezer aardappelen en coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 kilo Opperdoezer aardappelen
  • 200 gram peen
  • 400 gram witte kool
  • 150 gram yoghurt
  • 1 bosje radijs
  • 2 pakjes paneer
  • 2 stuks eieren
  • 80 gram Panko broodkruim

In Huis

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • om in te bakken (zonnebloem)olie
  • 40 gram bloem
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • chilisaus (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de aardappelen.
  2. Boen de aardappelen schoon en halveer alleen de grotere exemplaren. Kook in 8-10 minuten beetgaar (NB. Wil je minder werk? Gooi de aardappelen in de oven*).
  3. Schil en rasp de peen. Rasp ook de witte kool of snij heel fijn. Doe samen met de mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout in een kom. Pers de knoflook erbij. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
  4. Snij de radijsjes in kwarten en voeg bij de coleslaw.
  5. Giet en spoel de aardappelen koud af. Snij in stukken. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur (eventueel in delen), in een ruime hoeveelheid goed hete olie bruin en krokant. Schud de aardappelen af en toe om.
  6. Snij de paneer in stukken ter grootte van een vinger. Kluts het ei in een ondiep schaaltje. Doe de bloem met de komijn-, paprikapoeder, flink zout en peper op een bord en de panko en oregano op een ander bordje of schaaltje. Haal de paneervingers eerst door de bloem en schud een beetje af. Haal dan door het ei en dan door de panko/oregano. Bak in een ruime hoeveelheid (zonnebloem)olie goudbruin en knapperig.
  7. Serveer de paneerfingers met wat chilisaus (of andere saus die je lekker vindt) bij de krokant gebakken aardappeltjes en coleslaw.
  8. * Verwarm de oven voor op 220 graden. Schrob de aardappelen schoon. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster bruin en gaar in 25-30 min.
  9. De langere kooktijd komt vooral door de paneerfingers. Vraag iemand je hiermee te helpen (stap 6). Dat scheelt tijd!