Skip to main content

Curry linzenpie met bloemkoolsoep en coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stengel(s) Bosui
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 250 g Koolraap
  • 250 g Regenboogpeen
  • 4 stuk(s) Linzenpie

In Huis

  • 1 klont(en) Boter
  • 1000 ml Water
  • 3 el Yoghurt
  • 2 el Mayonaise
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden voor de pies.
  2. Snij de bosui grof in ringen. Smelt in een soeppan met dikke bodem 1 flinke klont boter en laat daarin de bosui rustig zweten.
  3. Neem een paar mooie bladeren van de bloemkool en snij die in stukjes. Snij alleen het uiterste deel van de bloemkool steel eraf en snij de bloemkool grof in stukken. Doe de bloemkool bij de bosui, roer even goed om en voeg dan het water toe. Breng aan de kook en laat in circa 15 minuten goed gaar koken (vanaf dat het weer kookt).
  4. Maak nu het koolslaatje. Schil en rasp de koolraap en doe in een slakom met de yoghurt, mayonaise, mosterd en peper en zout. Roer goed om. Zet even opzij en ga dan de regenboog-peen raspen. Voeg die bij de aangemaakte koolraap en meng goed.
  5. Doe de pies (zonder aluminimumbakje!) in de voorverwarmde oven, ze hebben circa 15 minuten nodig om goed door te warmen.
  6. Pureer nu de bloemkool en kijk of er nog water bij moet. Maak goed op smaak met flink zout, peper en nootmuskaat. Wij vonden de pure smaak van de bloemkool lekker combineren met de rest maar als je wat meer pit wil kan je ook wat komijnpoeder of kerriepoeder door de soep doen.
  7. Serveer de soep (gegarneerd met een drupje olijfolie in elke kom), gevolgd door de pies met coleslaw.