Skip to main content

Curry met geroosterde paprika, tomaat en kikkererwten

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Volkoren basmatirijst
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 6 stuk(s) Tomaten
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bakje(s) Curry specerijen
  • 400 ml Kokosmelk
  • 4 el Edelgistvlokken
  • 600 g Snijbiet
  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 250 g Cherrytomaatjes
  • handje(s) Verse koriander

In Huis

  • 3 teen Knoflook
  • 1 el Maizena
  • Olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. In het potje zit: 1/4 tl chilipoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder, 2 tl kurkuma
  2. 1. Zet 50 gram rijst pp op in 150 gram water pp en kook gaar in ca. 25-30 minuten.
  3. 2. Zet de grill van de oven aan. Snij de paprikas in zes- of achten, verwijder zaadlijsten en leg met de schil naar boven ca. 15-20 minuten onder de grill, totdat het vel begint te blakeren.
  4. 3. Zet de waterkoker aan, kruis de tomaten in, doe in een schaal en giet het kokende water eroverheen. Haal na ca. 2 minuten uit het water en ontdoe de tomaten van hun vel.
  5. 4. Snij de ui en de knoflook heel fijn. Roerbak de ui in de olie totdat hij glazig is en lichtbruin wordt. Snij intussen de tomaten in blokjes.
  6. 5. Voeg de knoflook en het kruidenpotje bij de ui en roerbak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de blokjes tomaat toe. Roerbak ca. 2 minuten en voeg dan de kokosmelk, de edelgistvlokken en de maizena toe. Laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. 6. Haal de paprika uit de oven en stop in een plastic zakje en laat even rusten. Was de snijbiet en snij in stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
  8. 7. Haal de paprika uit het zakje, ontdoe van vel en snij in kleinere stukjes. Voeg bij de curry. Mix de saus met de staafmixer glad en proef of er nog zout en peper bij moet. Voeg de snijbiet en uitgelekte kikkererwten toe aan de curry en laat de snijbiet een paar minuten slinken.
  9. 8. Halveer intussen de cherrytomaatjes. Doe erbij als de snijbiet geslonken is. Warm even door en serveer direct met de rijst en de koriander.