Skip to main content

Curry met kikkererwten en zoete aardappel uit Nederland!

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Uien
  • 200 g Bulgur
  • 1 stuk(s) Groene paprika
  • 400 g Zoete aardappel
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 1 bakje(s) Curry specerijen
  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 1 bosje(s) Koriander

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olie
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. In de curry specerijen zit: 1 tl komijnzaad, 1 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl chilipoeder.
  2. Bereid eerst de bulgur. Snipper 1/4 van de ui (dus een halve bij 4p). Fruit aan in een diepe pan met wat olie.
  3. Doe dan de bulgur erbij en roerbak even mee. Doe er zoveel water bij dat de bulgur net onderstaat en doe er een flinke snuf zout (of een bouillonblokje) bij. Kook in ca. 10 min gaar.
  4. Snij intussen de paprika in stukjes.
  5. Hak de knoflook fijn. Snipper de rest van de ui. Schil de zoete aardappel en snij in kleine dobbelsteentjes.
  6. Fruit de ui en de paprika met wat olie een paar min aan.
  7. Doe de curry specerijen in een vijzel en plet de zaadjes een beetje. Voeg bij de groenten samen met de knoflook en fruit even mee, zonder te laten verbranden.
  8. Doe de tomatenpuree erbij en bak even mee zodat het zuurtje eraf gaat. Voeg dan water toe (ca. 400 ml bij 4p) en de zoete aardappel.
  9. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en voeg ook toe. Breng aan de kook en laat het geheel ca. 10-15 min pruttelen, totdat de zoete aardappel gaar is. Snij intussen de koriander fijn.
  10. Breng de curry op smaak met zout.
  11. Serveer de bulgur samen met de zoete aardappel curry en lekker veel koriander.