Skip to main content

Curry met spitskool en aardpeer met explosieve komkommerraita

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el Verse gember
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Aardappelen
  • 600 g Aardpeer
  • 600 g Spitskool
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 150 g Zure room

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Plantaardige olie
  • 2 el Kerriepoeder
  • 2 el Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en aardperen en snij in kleine stukjes.
  2. 2. Rasp de gember, hak de ui en de knoflook grof en snij de rode peper in stukjes (laat als je van heel pittig houdt de zaadjes zitten).
  3. 3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de currypasta zachtjes aan. Voeg de aardappel- en aardpeerstukjes toe en roerbak even mee. Voeg 2/3 van de kerriepoeder toe en schep om. Schenk er een scheutje water bij totdat de aardappels en aardperen net onder water staan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes ongeveer 6 minuten pruttelen.
  4. 4. Snij intussen de spitskool in kwarten, verwijder het hart en snij in hele dunne reepjes. Voeg na genoemde 6 minuten bij de aardappels en kook nog ca. 10 minuten totdat de kool gaar is.
  5. 5. Begin intussen met de raita. Schil de komkommer, halveer in de lengte en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat het mengsel gedurende ongeveer 15 minuten goed uitlekken.
  6. 6. Laat in een klein steelpannetje een bodempje olijfolie warm worden en roer de andere 1/3 kerriepoeder er doorheen. Doe er dan het mosterdzaad bij. Doe het deksel op de pan totdat je het mosterdzaad tegen de deksel aan hoort tikken. Zet meteen het vuur uit en laat met deksel staan totdat je niets meer hoort.
  7. 7. Meng de uitgelekte komkommer met de zure room en meng de hete olie met mosterdzaad erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  8. 8. Serveer de curry in diepe borden met een flinke schep raita erbij.