Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry van aubergine, courgette, sperziebonen

  • Totale tijd minuten
3138 Curry Van Aubergine Sperziebonen En Roze Vleestomaten

Ingrediënten

In de box

  • 300 g Basmatirijst
  • 1 el Gember (geraspte)
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Citroengras
  • 1 bakje(s) Curry specerijen
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 8 stuk(s) Pruimtomaten
  • 100 ml Soja cuisine
  • 300 g Sperziebonen
  • 1 handje(s) Verse koriander

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de waterkoker aan voor het ontvellen van de tomaten (je kan dit overslaan als velletjes je niet storen).
  2. 2. Zet 75 gram rijst in 150 ml water op pp. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 min gaar koken.
  3. 3. Rasp de gember, hak de knoflook fijn en snipper de sjalot. Snij de peper fijn (met zaadjes als je pittiger wil). Haal de stugge delen van de citroenstengel en snij de rest in dunne ringetjes. Doe alles met 1 el water en het specerijen bakje in een blender en maal totdat je een ruwe pasta hebt.
  4. 4. Snij de aubergine en courgette in blokjes van ca 2,5 cm.
  5. 5. Verhit een flinke scheut olie in een grote hapjespan of wok. Bak de aubergine en courgette totdat ze lichtbruin zijn. Leg wat klaar is op een apart op een bord.
  6. 6. Optioneel: ontvel intussen de tomaten. Zet een kruisje onderin, doe in een kom en giet het kokende water eroverheen. Laat 3 min staan, spoel af met koud water, ontvel en snij in stukjes.
  7. 7. Verhit wat olie in dezelfde pan en voeg de currypasta toe. Bak de pasta al roerend 2 min op middelhoog vuur. Doe de aubergine en courgette er weer bij en roer totdat ze bedekt zijn met specerijen. Voeg de tomatenstukjes en de soja cuisine toe. Laat, met het deksel op de pan, zachtjes koken terwijl je de steeltjes van de boontjes haalt.
  8. 8. Halveer de boontjes en voeg bij de curry. Voeg een scheutje water toe en laat ca. 10-12 min verder koken met deksel, totdat de boontjes beetgaar zijn.
  9. 9. Hak de koriander grof. Breng de curry goed op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor. Serveer met de rijst.
  10. <br>Let op: je hebt twee keer koriander, pruimtomaten, courgette en boontjes nodig deze week. In het specerijenbakje zit: 1 tl komijnpoeder, 2 tl korianderpoeder, 1 tl kurkuma.