Skip to main content

Curry van bloemkool, aardappelen en eieren

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bloemkool
  • 600 gram aardappelen
  • 6 eieren
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode ui

In Huis

  • 250 ml kokend water
  • 1 zakje Thaise currypasta
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Kook de eieren hard en laat ze schrikken. Pel ze en maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Zet een pan op met een laag water om de bloemkoolroosjes in te koken.
  4. Snij de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in het kokende water (5 minuten). Giet af.
  5. Was de aardappels en snij in partjes.
  6. Verhit olie in een wok en bak daarin de curry pasta even tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de aardappelen toe en na 5 minuten de uien. Bak het geheel nog 5-7 minuten bruin tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  7. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de eieren erbij, voeg (kokend) water toe en meng alles goed door elkaar. Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur ongeveer 5 minuten, totdat de aardappel echt gaar is.
  8. Haal intussen de korianderblaadjes van de stelen.
  9. Haal de pan van het vuur en en meng 3/4 van de koriander erdoor.
  10. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.
  11. Tip: Je kan de rijst ook vervangen door Naan brood.