Skip to main content

Curry van bloemkool, aardappelen en eieren

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 400 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 bosje(s) Koriander

In Huis

  • 300 g Rijst
  • om te bakken Olie
  • 2 el Currypasta
  • 150 ml Water
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de eieren 7 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen in de eieren. Snij de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. 2. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten in gezouten water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de currypasta even aan totdat de geuren vrijkomen. Voeg dan de aardappelen toe, bak ze in 10 minuten bruin en gaar.
  3. 3. Snipper de ui in grove stukken. Voeg na 7 minuten de ui toe. Schep de bloemkool en de eieren erbij, voeg dan het water toe en meng goed. Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur in ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en meng 3/4 van de koriander erdoor. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.
  4. <br>Tip: Je kan de rijst ook vervangen door Naan brood.