Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry van bloemkool, ei en aardappel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1627 Curry Van Bloemkool Ei En Aardappel

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 zakje(s) Thaise currypasta
  • 600 g Aardappelen
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui

In Huis

  • Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
  • 250 ml Kokend water
icon package

Recept stappen

  1. Kook de eieren hard en laat ze schrikken. Pel ze en maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen.
  2. Zet een pan op met een laag water om de bloemkoolroosjes in te koken.
  3. Snij de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in het kokende water (5 minuten). Giet af.
  4. Was de aardappels en snij in partjes.
  5. Verhit olie in een wok en bak daarin de curry-pasta even totdat de geuren vrijkomen. Voeg dan de aardappelen toe en na 5 minuten de uien. Bak het geheel nog 5-7 minuten bruin totdat de aardappelen bijna gaar zijn.
  6. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de eieren erbij, voeg (kokend) water toe en meng alles goed door elkaar. Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur ongeveer 5 minuten, totdat de aardappel echt gaar is.
  7. Haal intussen de korianderblaadjes van de stelen.
  8. Haal de pan van het vuur en schep het grootste deel van de koriander erdoor.
  9. Serveer direct (met eventueel overgebleven gekruide rijst van eerder deze week) en wat koriander als garnering.
  10. (NB. De 2 persoons krat heeft een kleinere bloemkool dan de 3- en 4 persoons krat!)