Skip to main content

Curry van Chinese kool, paprika, broccoli en citroengras met gember en koolzaadeiwit

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Basmatirijst
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Rode peper
  • 2 el Gember
  • 2 stengel(s) Citroengras
  • 300 g Broccoli
  • 1 stuk(s) Puntpaprika
  • 1 kilo Chinese kool
  • 60 g Koolzaadeiwit poeder
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 stuk(s) Sap van een limoen
  • 2 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Zout
  • om te bakken Olie
  • 600 ml Water
icon package

Recept stappen

  1. NB. In het bakje met koolzaadeiwit poeder zitten ook de curryspecerijen: kerriepoeder, kurkumapoeder, garam masala, kardemompoeder, kaneelpoeder, korianderpoeder.
  2. 1. Breng 75 gram rijst met 150 ml water per persoon aan de kook en kook zachtjes gaar in 10 minuten.
  3. 2. Hak de ui en knoflook grof. Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij grof (NB. 2 rode pepers bij 4p is best pittig! Dus doe er 1 bij 4p als je minder pittig wil). Snij de gember grof. Haal het buitenste blad van het citroengras, snij grof. Doe alles samen met het zout in het bakje van de staafmixer (of de keukenmachine) en hak tot een grove pasta.
  4. 3. Breek de broccoli in kleine roosjes en snij de stelen in kleine blokjes. Snij de paprika in stukjes. Snij de Chinese kool in kwarten, verwijder het hart en snij in reepjes.
  5. 4. Verwarm wat olie in een wok en bak daarin het rode peper mengsel een paar minuten aan. Voeg het koolzaadeiwitpoeder (met daarin het specerijenmengsel) toe en de helft van de kokosmelk. Roer goed zodat er geen klontjes worden gevormd. Voeg daarna de rest van de kokosmelk toe en roer nogmaals alles goed door tot een mooie gladde saus.
  6. 5. Voeg broccoli, paprika en 600 ml kokend water toe en breng aan de kook. Roer goed door en laat in totaal ca. 6 minuten zachtjes koken. Voeg als de broccoli gaar genoeg is naar je smaak de Chinese kool toe en laat even slinken. Maak op smaak met het sap van de limoen.
  7. 6. Snij de lente-ui in ringetjes. Serveer de curry met de rijst en garneer met de lente-ui.
  8. <br>Let op: Je hebt twee keer broccoli, lente-ui en rode puntpaprika nodig deze week.