Curry van rode linzen met bataat, kippenbout en yacon-raita

Kip

  • Totale tijd minuten
Aardpeersoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 4 stuks kippenbout
  • 1 stuks ui
  • 500 gram oranje bataat
  • 200 gram peen
  • 1 bakje specerijen
  • 150 gram yacon (wortel met zwarte schil)
  • 150 ml yoghurt
  • 2 stuks Shanghai paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 400 ml kokend water
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.15 tl chilipoeder
  • 0.5 tl kurkumapoeder
  • 1.5 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 500 ml tomatenpassata
  • 200 gram rode linzen
  • 1 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de kippenbouten in de oven voor ongeveer 60 minuten.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Zet de waterkoker aan.
  3. Schil de bataat en peen en snij in kleine blokjes van max (!) 1 cm, hou apart. Hak de knoflook fijn. Voeg 2/3de van de knoflook met de chilipoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, gemberpoeder en komijnpoeder bij de ui, bak even mee, voeg de bataat en peen toe en roerbak even mee.
  4. Voeg de tomatenpassata bij de groenten. Voeg het kokende water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  5. Maak de yacon-raita. Schil en rasp de yacon. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de Shanghai paksoi in stukjes. Verwarm olie in een koekenpan of wok. Bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook, peper en zout toe en schud nog een paar keer om.
  7. Serveer de curry met de kippenbout, paksoi en yacon-raita.