Curry van rode linzen met veel groenten en yacon-raita

Vegan

  • Totale tijd minuten
Curry van rode linzen met veel groenten en yacon-raita | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 160 gram volkoren pandanrijst
  • 1 stuks ui
  • 200 gram knolselderij
  • 500 gram oranje bataat
  • 200 gram peen
  • 1 bakje specerijen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 gram rode linzen
  • 300 gram yaconwortel
  • 2 el koriander
  • 1.5 bakje amandelyoghurt
  • 1 zakje waterkers

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Zet 40 gram rijst per persoon op in 80 ml water per persoon. Voeg zout toe. Breng aan de kook, dek af en laat daarna zachtjes in ca. 30 minuten gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
  4. Schil de knolselderij, bataat en peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook met de specerijen bij de ui en bak even mee. Voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak een paar minuutjes mee
  5. Voeg de tomatenblokjes bij de groenten. Voeg het kokende water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  6. Maak de yacon-raita. Schil de yacon. Snij de helft in blokjes van max(!) 1 cm en rasp de andere helft. Doe de blokjes bij de curry en de rasp in een kommetje.
  7. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en bewaar wat blaadjes voor garnering. Meng samen met de yaconrasp door de amandelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Haal de waterkersblaadjes af en roer op het laatst door de curry. Serveer met de rijst en de yacon-raita en garneer met de korianderblaadjes.
  9. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit: 0.25 tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (bij 4p). 2p de helft.
  10. Heb je nog bloemkool over? Blancheer een paar minuutjes en roer er op het laatst door.