Skip to main content

Curry van rode linzen met veel groenten, gebakken paneer en een yoghurtsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks uien
  • 150 gram knolselderij
  • 300 gram bataat
  • 200 gram peen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 1 blikje cherrytomaatjes
  • 200 gram rode linzen
  • 2 pak paneer
  • 1 el munt
  • 1 bakje volle yoghurt
  • naar smaak koriander
  • naar smaak winterpostelein

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
  • heet water
  • 1 blokjes groentebouillon
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. In het bakje specerijen zit: 0.25 tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
  3. Schil de knolselderij, de bataat en de peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Snij de bleekselderij in halve maantjes.
  4. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de specerijen bij de ui, bak even mee. Voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak mee. Voeg de cherrytomaatjes met vocht bij de groenten. Vul het blikje met heet water en voeg toe, samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje over de curry. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
  5. Snij de paneer in dobbelsteentjes. Bestrooi met peper, zout en wat kerriepoeder of garam masala. Bak de blokjes in wat olie in een koekenpan rondom bruin.
  6. Hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een bakje en meng er de munt door. Breng op smaak met peper en zout en evt. een kneepje citroensap.
  7. Haal de korianderblaadjes af en zet in een bakje op tafel. Was de winterpostelein en scheur grof in delen.
  8. Serveer de linzencurry en de paneer op een bedje van winterpostelein, met het yoghurtsausje en de koriander.