Skip to main content

Curry van rode linzen met veel groenten, gebakken paneer en explosieve komkommerraita

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 150 g Knolselderij
  • 300 g Bataat
  • 200 g Peen
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 1 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 200 g Rode linzen
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 350 g Paneer
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 1 bakje(s) Volle yoghurt
  • 200 g Chinese kool
  • naar smaak Waterkers
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Heet water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • naar smaak Kerriepoeder
  • 1 el Lichte olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker, ui knolselderij, peen, Chinese kool en waterkers nodig deze week. In het bakje specerijen zit: 0.25 tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder.NB. Het bakje met de korianderzaadjes is voor het andere gerecht!!
  2. 1. Snipper de ui. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
  3. 2. Schil de knolselderij, de bataat en de peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm.
  4. 3. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de specerijen bij de ui, bak even mee. Voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak mee. Zet de staafmixer in het blikje tomaat en voeg bij de groenten. Vul het blikje met heet water en voeg toe, samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje over de curry. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
  5. 4. Rasp de komkommer in een vergiet, bestrooi met wat zout en laat even uitlekken.
  6. 5. Snij de paneer in dobbelsteentjes. Bestrooi met peper, zout en wat kerriepoeder of garam masala. Bak de blokjes in wat olie in een koekenpan rondom bruin.
  7. 6. Doe lichte olijfolie in een klein steelpannetje (met deksel!) en voeg de mosterdzaadjes toe. Verwarm langzaam en draai het vuur uit zodra je de zaadjes tegen de deksel hoort tikken. Wacht tot ze uitgetikt zijn voor je de deksel eraf haalt!
  8. 7. Doe de yoghurt met de komkommer in een bakje en roer de mosterdzaadolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  9. 8. Snij de Chinese kool in dunne sliertjes. Roer door de curry en laat even slinken. Haal eventueel nog wat blaadjes waterkers af en roer die er op het laatst doorheen voor de kleur.
  10. 9. Haal de korianderblaadjes af en zet in een bakje op tafel. Serveer de linzencurry met de paneer, de raita en de koriander.