Curry van rode linzen met veel groenten, gebakken paneer en yacon-raita

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Linzencurry paneer yacon raita | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 200 gram knolselderij
  • 500 gram oranje bataat
  • 200 gram peen
  • 1 bakje specerijen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 gram rode linzen
  • 400 gram paneer
  • 150 gram yacon
  • 2 el koriander
  • 200 gram yoghurt
  • 1 zakje waterkers

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 tl kerriepoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Zet de waterkoker aan.
  2. Schil de knolselderij, de oranje bataat en de peen en snij in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de specerijen bij de ui, bak even mee. Voeg de groenten toe en roerbak een paar minuutjes mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes bij de groenten. Voeg het kokende water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  4. Snij de paneer in blokjes van 1 cm. Bestrooi met peper, zout en de kerriepoeder (of garam masala als je dat in huis hebt). Bak de blokjes in wat olie in een koekenpan rondom bruin.
  5. Maak de yacon-raita. Schil en rasp de yacon. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en bewaar wat blaadjes voor garnering. Meng samen met de yacon door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de waterkersblaadjes af en roer op het laatst door de curry. Serveer met de paneer, de yacon-raita en garneer met de korianderblaadjes.
  7. Goed om te weten: In het bakje specerijen voor 4p zit: 0.25 tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (bij 2p de helft).