Skip to main content

Curry van rode linzen met veel groenten, gebakken paneer en yacon-raita

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 150 gram knolselderij
  • 300 gram bataat
  • 200 gram peen
  • 1 bakje specerijen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 gram rode linzen
  • 100 gram yaconwortel
  • 400 gram paneer
  • 2 el koriander
  • 150 gram yoghurt
  • 200 gram Chinese kool
  • naar smaak raapsteel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml heet water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 tl kerriepoeder (optioneel)
  • 0.5 tl komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
  2. Schil de knolselderij, de bataat en de peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de specerijen bij de ui, bak even mee. Voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak mee. Voeg de tomatenblokjes bij de groenten. Voeg het hete water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje over de curry. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
  4. Snij de paneer in blokjes van 1 cm. Bestrooi met peper, zout en eventueel de kerriepoeder (of garam masala als je dat in huis hebt). Bak de blokjes in wat olie in een koekenpan rondom bruin.
  5. Maak de yacon-raita (zie tip). Schil en rasp de yacon. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en bewaar wat blaadjes voor garnering. Meng samen met de yacon door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en het komijnpoeder.
  6. Snij de Chinese kool in dunne sliertjes. Roer door de curry en laat even slinken. Haal eventueel nog wat blaadjes raapsteel af en roer die er op het laatst doorheen voor de kleur.
  7. Haal eventueel nog wat korianderblaadjes af en zet in een bakje op tafel. Serveer de linzencurry met de paneer, de yacon-raita en de korianderblaadjes.
  8. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit: 0.25 tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (bij 4p). 2p de helft.
  9. Speciale twist geven aan het sausje? Voeg ook nog gepofte mosterdzaadjes toe. Doe 1 el olijfolie (bij 4p) in een klein steelpannetje (met deksel!) en voeg 1 tl mosterdzaadjes (bij 4p) toe. Verwarm langzaam en draai het vuur uit zodra je de zaadjes tegen de deksel hoort tikken. Wacht tot ze uitgetikt zijn voordat je de deksel eraf haalt! Voeg bij de yoghurt.