Skip to main content

Curry van rode linzen met veel groenten, kipgehaktballetjes en explosieve komkommerraita

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 150 g Knolselderij
  • 300 g Bataat
  • 200 g Peen
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 1 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 200 g Rode linzen
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 400 g Kipgehakt
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 150 g Volle yoghurt
  • 200 g Chinese kool
  • naar smaak Waterkers
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 2 teen Knoflook
  • Heet water
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 1 el Lichte olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker knolselderij, ui, peen, Chinese kool en waterkers nodig deze week. In het bakje specerijen zit: 0.25 tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder.
  2. 1. Snipper de ui. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
  3. 2. Schil de knolselderij, de bataat en de peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm.
  4. 3. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de specerijen bij de ui, bak even mee, voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak even mee. Zet de staafmixer in het blikje tomaat en voeg bij de groenten. Vul het blikje met heet water en voeg toe, samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
  5. 4. Rasp de komkommer in een vergiet, bestrooi met wat zout en laat even uitlekken.
  6. 5. Draai van het kipgehakt balletjes. Let op! het is al gekruid met zout en peper.
  7. 6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de balletjes zachtjes rondom bruin en gaar.
  8. 7. Doe lichte olijfolie in een klein steelpannetje (met deksel!) en voeg de mosterdzaadjes toe. Verwarm langzaam en draai het vuur uit zodra je de zaadjes tegen de deksel hoort tikken. Wacht tot ze uitgetikt zijn voor je de deksel eraf haalt!
  9. 8. Doe de yoghurt met de komkommer in een bakje en roer de mosterdzaadolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  10. 9. Snij de Chinese kool in dunne sliertjes. Roer door de curry en laat even slinken. Haal eventueel nog wat blaadjes waterkers af en roer die er op het laatst doorheen voor de kleur.
  11. 10. Haal de korianderblaadjes af en zet in een bakje op tafel. Serveer de linzencurry met de kip, de raita en de koriander.