Skip to main content

Curry van shiitake, spinazie, aubergine en pinda met rijst en koriander

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 100 g Pinda's
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 bakje(s) Curry specerijen
  • 8 stuk(s) Rode tomaten
  • 2 bakje(s) Shiitake
  • naar smaak Verse koriander
  • 400 g Spinazie
  • 50 ml Creme fraiche

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 100 ml Water
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl komijnzaad, 1 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl kurkuma, 2 tl kerriepoeder. (De 2p heeft een bakje met de helft hiervan!)
  2. 1. Zet 60 gram rijst pp met 120 ml water pp op, breng aan de kook en laat (heel zachtjes, bijv. met een vlamverdeler) gaar koken in 25-30 minuten.
  3. 2. Bak de pinda's in een droge koekenpan tot ze wat bruinen en gaan geuren. Spreid ze uit op een bord om af te koelen. Na een poosje worden ze weer knapperig.
  4. 3. Snij de aubergine in dobbelstenen. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  5. 4. Fruit de ui in een beetje olie glazig in een afdekbare pan. Voeg dan de aubergine toe en bak stevig aan, zodat hij een beetje bruin wordt. Voeg de knoflook en de curryspecerijen toe en fruit even mee zonder aan te laten branden. Snij intussen de tomaten in stukjes.
  6. 5. Voeg de tomaten toe samen met het water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 15 minuutjes pruttelen. Check tussendoor dat het niet te droog wordt; voeg zo nodig een scheutje water toe.
  7. 6. Snij de shiitake in plakjes en bakeen paar minuten in een koekenpan met wat olie. Snij de koriander fijn. De spinazie is al gewassen!
  8. 7. Roer de crème fraîche door de saus en maak goed op smaak met peper, zout en eventueel een klein beetje suiker.
  9. 8. Voeg de shiitake toe, leg de spinazie erop en dek de pan af.
  10. 9. Laat de spinazie in een paar minuutjes slinken.
  11. Serveer direct met de rijst, strooi de pinda's erover en garneer met de koriander.
  12. <br>Let op: je hebt vaker crème fraîche nodig deze week.