Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Deconstructed geschnetzeltes met rösti en geroosterde bloemkool

Varken

  • Totale tijd minuten
Little gem stamppot met gebakken rode ui, roodlof en katenspek | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 1 stuks eieren
  • 4 stuks gepaneerde varkensschnitzel
  • 200 gram kastanjechampignons

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 stuks ui
  • 50 gram boter
  • 1 el bloem
  • 100 ml witte wijn of bouillon
  • 125 ml slagroom of kookroom
  • 2 el peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees een uur voor het bereiden uit de ijskast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en snij dikke stelen in stukjes van ca. 1,5 cm. Besprenkel de bloemkoolroosjes met olie en bestrooi met zout en peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.
  4. Schil de aardappelen en rasp ze grof boven een mengkom. Schil en rasp de helft van de ui grof boven de kom. Kluts het ei en roer door het aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in een koekenpan de boter en wat olie. Stort het aardappelmengsel in de pan en bak ca. 8 min., afgedekt op middelhoog vuur.
  5. Snij de varkensschnitzels in reepjes van ca. 1,5 cm breed. Snipper de andere helft van de ui. Snij de kastanjechampignons in plakjes.
  6. Verhit een flinke klont boter en wat olie in een hapjespan. Bak de varkensreepjes in ca. 6 min om en om bruin en gaar. Haal uit de pan en hou warm op een ovenvast bord.
  7. Schuif de rösti op een groot bord. Leg er een ander groot bord op en keer om. Leg de rösti met de ongebakken kant weer in de koekenpan en bak nog ca. 4 min.
  8. Fruit de ui op laag vuur aan in het bakvet van het vlees, voeg de kastanjechampignons toe en bak mee. Strooi de bloem over het ui-paddenstoelenmengsel en laat 1 minuut garen. Giet er al roerende de wijn bij, vervolgens de room. Laat ca. 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Zet de varkensreepjes nog even in de oven om warm te blijven.
  10. Snipper de peterselie.
  11. Haal de bloemkool uit de oven. Serveer de varkensschnitzel met de rösti, de paddenstoelensaus en de bloemkool. Verdeel de peterselie over de saus.
  12. Geen zin in bloemkool? Een salade van 2 stronkjes roodlof, 100 gram spinazie, 100 gram geraspte peen en 1 appel in dunne partjes is hier ook lekker bij. Maak er een vinaigrette bij van 1 el (cider)azijn, 3 el olijfolie extra vierge en 1 tl mosterd. Deze hoeveelheden zijn voor 4p.