Skip to main content

Dikke landelijke soep met runderbraadworst, groenten en speltpasta

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) runderbraadworst
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) gele peen
  • 200 g palmkool
  • 100 g pastinaak
  • 50 g spelt pasta
  • eventueel toevoegen desembol volkoren

In Huis

  • 1 el olijfolie
  • 4 stuk(s) salie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • naar smaak peper en zout
  • 400 g borlotti bonen
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worsten om en om bruin. Zet het vuur laag en laat de worsten garen in ca. 10 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Snipper de ui en bak aan in het overgebleven vet.
  3. Was de wortel en snijd in plakjes, verwijder de te dikke nerven uit de palmkool en snijd in dunne reepjes. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook.
  4. Doe ui, knoflookteentjes, wortel, palmkool en pastinaak in een pan en voeg 1 liter water, zout en peper en de salieblaadjes toe.
  5. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes trekken.
  6. Voeg de bonen en de pasta toe en kook mee tot de pasta gaar is.
  7. Snijd de worsten in stukken en doe in de soep. Check op peper en zout.
  8. Serveer direct met wat stukken brood om te deppen.