Skip to main content

Doperwten-muntsoep met Reade jutter tosti en een salade van spinazie, courgette, roodlof en tomaatjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 porties doperwten-munt soep
  • 8 sneetjes volkoren zadenbrood
  • 200 gram Reade jutter kaas
  • 1 courgette
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1.5 stronkjes roodlof
  • 200 gram spinazie

In Huis

  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Warm de soep zachtjes op.
  2. Snij voor ieder twee boterhammen. Beleg een van de twee met de Reade jutter en maak tosti’s in het tosti-ijzer of in de pan. Doe naar smaak wat dunne plakjes courgette** en stukjes tomaat ertussen. Of een paar blaadjes spinazie.
  3. Maak in een grote slabak een dressing van 1 tl mosterd, 1 of 2 el witte wijnazijn, 2 el mayo, 3 el olijfolie en peper en zout. Snij (een deel van) de (gewone) courgette in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart uit 1 of 2 roodlofjes** en snij in halve ringetjes. Meng alles samen met alle, of een deel van de, spinazie naar smaak tot een gevulde salade.
  4. Serveer eerst de soep en dan de tosti met salade.