Dorade met bloemkool-raapsteelstamp, tomaten en dille

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Dorade met Bloemkool-raapsteelstamp, tomaten en dille | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Doré aardappelen
  • 600 gram bloemkool
  • 1 bosje raapsteel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 filet dorade
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 el dille

In Huis

  • boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 2 el kappertjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in grote pan met een laagje gezouten water en kook gaar in ca. 15 minuten, zet een timer vanaf dat het water kookt. Snij de bloemkool (roosjes en steel) in gelijke stukken. Voeg na ca. 5 minuten bij de aardappels.
  2. Verwijder de worteltjes van de raapsteel. Bewaar 2 blaadjes p.p. voor het andere gerecht en hak de rest grof. Was met behulp van een slacentrifuge. Snij de bleekselderij in halve maantjes.
  3. Giet de aardappels en bloemkool af. Stamp met de yoghurt en een klont boter tot een smeuïge puree. Zet de stamp terug op een laag vuurtje en roer de raapsteel en bleekselderij er beetje bij beetje door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Dep de dorade droog met keukenpapier en snij de huidkant kruislings in. Bestrooi met zout en peper. Verwarm boter en wat olie in een koekenpan en bak de vis ca. 4 min op de huid en draai nog 2 min om. Let op: voeg de hele cherrytomaatjes na 1 minuut al toe! Bestrooi de tomaatjes met wat zout. Pluk de dille en voeg toe (zie tip).
  5. Serveer de stamppot met de dorade en tomaatjes.
  6. Voeg ook kappertjes toe als je ze in huis hebt.