Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Dorade met flespompoen, aardpeer, bonenpuree en harissadressing

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Dorade met flespompoen, aardpeer-bonenpuree en harissadressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks flespompoen
  • 200 gram aardpeer
  • 2 pot witte bonen
  • 4 filet dorade
  • 2 tl harissa kruidenmix
  • 3 el peterselie

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 1 teen(tje) knoflook voor de bonenpuree
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 8 el (milde) olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst voor de dressing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel, en snij in parten van ca. 1 cm dik. Was de aardperen en snij in plakjes van 0,5 cm. Doe samen in een mengkom en hussel met peper, zout, een flinke scheut olie om te bakken en een kneepje citroensap (uit een flesje). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
  3. Verwarm olie in een steelpannetje. Snij de knoflook in plakjes en fruit zachtjes 1 minuut. Voeg de witte bonen toe (met aanhangend vocht) en warm zachtjes op. Pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en een goede scheut extra vierge olijfolie. Vind je het te dik, voeg dan een beetje kokend water toe en hou warm.
  4. Dep de visfilets droog. Kerf de huid een paar keer in met een scherp mes. Bestrooi de vis met peper en zout en leg alvast klaar op een bord. Verwarm de boter en olie alvast heel zachtjes in een koekenpan zodat je straks meteen kan gaan bakken.
  5. Meng de harissa kruidenmix met de (milde) olijfolie en 2 tl (bij 4p!) citroensap (uit een flesje). Pers de knoflook erbij. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
  6. Draai het vuur onder de koekenpan hoger. Wacht tot de boter stopt met schuimen en wat bruin wordt. Bak de visfilets ca. 3 minuten op de huid. Draai nog een minuutje om.
  7. Serveer de bonenpuree met de vis, pompoen en aardpeer. Besprenkel royaal met de harissadressing.
  8. GOED OM TE WETEN: In het specerijenbakje zit harissa kruidenmix van Pit en Pit met daarin chili met zaad, look, koriander, komijn, paprika, zeezout.