Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Dorade met paprikasaus, aardappels en snijbiet

  • Totale tijd minuten
Viskoekjes met yacon-peensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram aardappelen
  • 2 takjes dragon
  • 2 puntpaprika's
  • 1 sjalot
  • 300 gram snijbiet
  • 4 doradefilets

In Huis

  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 50 gram olijven
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten. Giet af en houd warm.
  2. Hak de dragon grof. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij in stukken. Schil en snipper de sjalot.
  3. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot 5 minuten aan tot hij zacht wordt. Doe de paprika erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaat, olijven, zout en peper toe. Dek af en laat 10 minuten zachtjes stoven. Doe de dragon erbij, laat nog 1 minuut stoven en houd warm.
  4. Verwijder de steel uit de snijbiet en snij in stukjes. Breng een laagje water met wat zout aan de kook en kook hierin de stelen in ca. 10 minuten gaar. Voeg de bladeren toe en kook enkele minuten mee tot deze beginnen te slinken. Houd warm.
  5. Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan. Bestrooi de vis met peper en zout. Bak de vis met het vel omlaag. Draai hem om als het vel goudbruin is en bak de vis in totaal 4 minuten gaar. Leg hem op borden en schep de paprikasaus erover.
  6. Serveer met de aardappels en de snijbiet.