Dorade met roerbakgroenten en aromatische rijst

Vis

  • Totale tijd minuten
Dorade met gesmoorde Chinese kool en aromatische rijst | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 240 gram basmatirijst
  • 2 el gember
  • 400 gram snijbonen
  • 400 gram spitskool
  • 1 stuks paksoi
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks lente-ui
  • 2 el koriander
  • 1 stuks limoen
  • 4 filets dorade

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 2 el suiker
  • 2 el sojasaus
  • 0.5 tl paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met dubbele hoeveelheid gezouten water aan de kook. Draai het vuur zacht en laat zachtjes (evt. met behulp van een vlamverdeler) in ca. 10 minuten gaar en droog koken.
  2. Zet een pannetje met een laagje water op. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van 3 cm. Kook in 6-8 minuten gaar.
  3. Verwarm olie in een wok. Snij de knoflook en schil en rasp de gember fijn. Bak samen zachtjes aan. Snij intussen de spitskool in reepjes. Spoel de paksoi af en snij de witte stengel in plakjes. Voeg spitskool en paksoi-steel toe en bak rustig 6-8 minuten. Snij het groen van de paksoi in reepjes en bak de laatste paar minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schil en rasp de peen grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Doe alles samen in een schaal. Snij een deel van de koriander fijn en voeg toe. Snij een deel wat grover en bewaar voor garnering later.
  5. Zie eerst snel-tip. Zet een klein pannetje met ┬Ż el water per persoon op. Knijp hierin de limoen uit en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en zet uit. Roer de suiker tot deze is opgelost. Voeg de sojasaus toe. Meng de dressing en peen door de gare rijst. Roer op het laatst ook de spitskool, paksoi en snijbonen erdoor.
  6. Verwarm olie in een koekenpan. Kerf de huid van de doradefilet een paar keer schuin in. Bestrooi de andere kant met het paprikapoeder, peper en zout. Bak ca. 5 minuten op de huid. Draai op het laatst nog even om.
  7. Serveer de dorade met de groenten en rijst. Garneer met de rest van de koriander.
  8. Snel-tip: je kan ipv water en suiker ook rijstazijn (2 el bij 4p) gebruiken als je dat in huis hebt. Het hoeft dan niet verwarmd te worden. Let op: Kook je voor 3 of 4? Dan kan het zijn dat je 2 kleine i.p.v. 1 grote paksoi hebt gekregen. Je mag dan alles in het gerecht gebruiken.