Skip to main content

Doradefilet met bietenborani en linzen

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.75 stuks sjalot
  • 1.50 stengels bleekselderij
  • 1 pakje rode bieten gekookt
  • 1.50 el dille
  • 1 bakje yoghurt
  • 4 filet dorade
  • 1.50 blikje dupuis linzen
  • waterkers naar smaak

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.75 tl komijnpoeder
  • 0.75 teentje knoflook
  • 0.38 tl zout
  • 1.50 el rodewijnazijn
  • 1.50 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl garam masala of kerriepoeder
  • citgroensap naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot en snij de bleekselderij in dunne maantjes. Fruit in wat olie in een koekenpan zachtjes in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg als de sjalot glazig is het komijnpoeder toe.
  2. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk de aangegeven hoeveelheid zout ( ja echt, een 1/2 tl bij 4p!) met een lepel er doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge
  3. Snij de bieten in kleine blokjes van 1 cm en voeg bij de dressing.
  4. Hak de dille fijn en roer samen met de yoghurt bij de bieten.
  5. Doe de sjalot en bleekselderij in een schaal. Veeg de pan schoon voor de vis.
  6. Kerf de huid van de doradefilet een paar keer schuin in. Smeer de andere kant in met garam masala of kerriepoeder, en peper en zout. Bak in hete olie op de huid ca. 5 minuten en draai op het laatst nog even om.
  7. Giet en spoel de linzen af. Voeg bij de sjalot en bleekselderij. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en wat olijfolie. Pluk de blaadjes van de waterkers en roer bij de linzen.
  8. Serveer de vis met de bietenborani en de linzen.