Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Doradefilet met ziltige postelein risotto en fris komkommer-dilleslaatje

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Doradefilet met ziltige postelein risotto en fris komkommer dilleslaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 2 stuks courgette
  • 1 stuks komkommer
  • 1 bosje dille
  • 1 zakje zomerpostelein
  • 4 stuks doradefilet
  • 0.5 bakje kappertjes

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokje vis- of groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 el witte wijnazijn (voor risotto)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl witte wijnazijn (voor dressing)
  • 2 tl (grove) mosterd
  • boter om te bakken
  • kneep citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de ui en fruit zachtjes aan. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  3. Voeg de rijst toe en bak mee tot glazig. Blus af met de witte wijnazijn. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
  4. Snij de courgette in de lengte door vieren en dan in plakjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak stevig aan tot de courgette wat bruin kleurt en beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en hou warm. De pan gebruik je zo nog.
  5. Maak dressing in een slakom van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, zout en peper. Schil of was de komkommer. Snij in de lengte door vieren en dan in plakjes. Verwijder dikke stelen van de dille en hak grof. Meng samen met de komkommer door de dressing.
  6. Was de zomerpostelein m.b.v. een slacentrifuge en hak grof.
  7. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Verwarm boter en olie in de pan en wacht tot de boter stopt met bruisen. Bak de vis 3-4 minuten op de huid en daarna nog 1-2 minuten op de filetkant. Voeg de kappertjes de laatste 2 minuten bij de vis.
  8. Roer de postelein en courgette op het laatst door de risotto. Breng op smaak met een kneep citroensap, zout en peper.
  9. Serveer de risotto met de vis in kappertjesjus en het frisse komkommerslaatje.