Doradekoekjes met yacon-peensalade

Vis

  • Totale tijd minuten
Viskoekjes met yacon-peensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram doradefilet
  • 1 stuks ei
  • 1 stuks yaconwortel
  • 1 stuks peen

In Huis

  • 1 stuks ui
  • 3 takjes dille
  • 4 takjes peterselie
  • 100 gram bloem
  • 2 el gesmolten boter
  • olie om te bakken
  • 1 el limoensap
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 snufje cayennepeper
  • naar smaak koriander
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven tot 160 graden. Snipper de ui, hak de dille en peterselie. Snij de vis in blokjes van 2 cm.
  2. Doe de ui en de vis in de keukenmachine en draai tot kleine stukjes. Voeg dille, peterselie, bloem, ei en gesmolten boter toe en draai tot een fijne structuur. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vet een muffinvorm met een doorsnede van ca. 4 cm goed in met olie. Vul de vormpjes met het vismengsel met behulp van een lepel. Bak de muffins ongeveer 30 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Maak de salade. Snij de yacon en peen in lucifertjes. Meng een dressing van het limoensap, olijfolie extra vierge, mosterd en de cayennepeper in een kom. Voeg de peen en yacon toe en meng goed. Bestrooi evt. met wat koriander.
  5. Serveer met de viskoekjes.
  6. Lekker op een wrap! Snij dan de koekjes eerst door de helft en voeg evt. wat ingelegde rode ui toe.