Drie groentestamp met spinazie wokje en gepaneerde varkensschnitzel

Varken

  • Totale tijd 40 minuten
Drie groentestamp met spinazie wokje en gepaneerde varkensschnitzel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram gele peen
  • 400 gram pastinaak
  • 1 stuks meiraap
  • 1 stuks paprika
  • 500 gram spinazie
  • 4 stuks varkensschnitzel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klont boter
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een wok. Snij de ui in dunne halve ringen en fruit in de wok. Voeg zout toe als hij glazig is en bak heel zachtjes verder.
  2. Schil intussen de aardappelen, peen, pastinaak en meiraap. Snij in gelijke stukken en kook afgedekt in een laagje gezouten water in 15-20 minuten gaar.
  3. Snij de paprika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui.
  4. Giet de aardappelen en groenten af (bewaar wat kookvocht) en stamp tot puree. Gebruik het kookvocht en een klont boter om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  5. Voeg als de paprika zacht genoeg is de spinazie (in delen) toe en bak mee tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de schnitzels ca. 2 minuten per kant op middelhoog vuur.
  7. Serveer de schnitzels met het groentestampje en gebakken spinazie-paprika.