Drie groentestamp met spinaziewokje en zelfgemaakte kaasschnitzelpuntjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Drie groentestamp met spinaziewokje en zelfgemaakte kaasschnitzelpuntjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram gele peen
  • 400 gram pastinaak
  • 1 stuks meiraap
  • 1 stuks paprika
  • 500 gram spinazie
  • 300 gram Windkracht 10 kaas
  • 2 stuks eieren
  • 1 bakje panko broodkruim
  • 2 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klont boter
  • 1 el mosterd
  • 4 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een wok. Snij de ui in dunne halve ringen en fruit in de wok. Voeg zout toe als hij glazig is en bak heel zachtjes verder.
  2. Schil intussen de aardappelen, peen, pastinaak en meiraap. Snij in gelijke stukken en kook afgedekt in een laagje gezouten water in 15-20 minuten gaar.
  3. Snij de paprika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui.
  4. Giet de aardappelen en groenten af (bewaar wat kookvocht) en stamp tot puree. Gebruik het kookvocht en een klont boter om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Hou warm.
  5. Voeg als de paprika zacht genoeg is de spinazie (in delen) toe en bak mee tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
  6. Verwijder de korst van de kaas. Snij per persoon 2 plakken van ca. 1 cm dik. Afhankelijk van de vorm van je stuk kaas zal je even moeten kijken hoe je het aanvliegt.
  7. Klop het ei los in een schaaltje. Zet twee bordjes klaar, eentje met de bloem en een met de panko broodkruim.
  8. Verwarm olie in een koekenpan. Haal elke stuk kaas eerst door de bloem, dan het ei en dan de panko. Bak kort aan elke zijde in de hete olie tot het korstje bruin is.
  9. Snipper de peterselie en garneer de schnitzels ermee. Serveer direct met het groentestampje en de wokgroenten.