Driegroentenstamp met bonen in rozemarijn-knoflookolie, gedroogde tomaatjes en pijnboompitten

Vegan

  • Totale tijd minuten
Driegroentenstamp met bonen in rozemarijn knoflookolie gedroogde tomaatjes en pijnboompitten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 900 gram Doré kruimige aardappels
  • 400 gram pastinaak
  • 2 stuks prei
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 tl rozemarijnnaaldjes gehakt
  • 1 potje cannellinibonen
  • 1 zakje waterkers
  • naar smaak halfgedroogde tomaatjes

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml milde olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • klont vegan boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en pastinaak en snij in grove stukken. Zet op in gezouten water en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar. Zet een timer op 10 minuten.
  2. Verwijder alleen het groenste deel van de prei. Snij in ringen en was grondig. Voeg toe als de timer gaat en kook nog 5-10 minuten mee.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Blijf erbij! Laat afkoelen op een bordje.
  4. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Hak de knoflook fijn. Verwarm de milde olie in de pan van de pijnboompitten. Fruit de knoflook, de rozemarijn en gedroogde tijm afgedekt zachtjes (!) 5 minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt! Giet de bonen af. Voeg toe en warm zachtjes een beetje door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de groenten af en bewaar wat kookvocht! Stamp tot een grove puree met een scheut kookvocht en een klont vegan boter. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder alleen de dikste stelen van de waterkers en hak grof. Roer door de stamppot en laat slinken op zacht vuur.
  6. Snij de gedroogde tomaatjes in reepjes.
  7. Serveer de stamppot met de bonen in olie, tomatenreepjes en pijnboompitjes.