Driegroentenstamp met gedroogde tomaatjes, Hollandse ‘feta’ en pijnboompitten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Driegroentenstamp met gedroogde tomaatjes Hollandse feta en pijnboompitten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 900 gram Doré kruimige aardappels
  • 400 gram pastinaak
  • 2 stuks prei
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 zakje waterkers
  • naar smaak halfgedroogde tomaatjes
  • 200 gram Hollandse 'feta'

In Huis

  • scheutje melk
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en pastinaak en snij in grove stukken. Zet op in gezouten water en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar. Zet een timer op 10 minuten.
  2. Verwijder alleen het groenste deel van de prei. Snij in ringen en was grondig. Voeg toe als de timer gaat en kook nog 5-10 minuten mee.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Blijf erbij! Laat afkoelen.
  4. Giet de groenten af en stamp tot een grove puree met een scheutje melk en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder alleen de dikste stelen van de waterkers en hak grof. Roer door de stamppot en laat slinken op zacht vuur.
  5. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Kruimel de ‘feta’.
  6. Serveer de stamppot met tomatenreepjes, ‘feta’ en pijnboompitjes.