Duitse biefstuk met aardappeltjes en geroosterde ovengroenten
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram Duitse biefstukgehakt
- 1000 gram Doré aardappels
- 4 stuks romatomaat
- 1 stuks rode ui
- 250 gram pruimtomaatjes
- 1 stuks broccoli
- 1 stuks gele paprika
- 1.5 bakje dragonmayonaise
- koriander en dille naar smaak
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olie en boter om te bakken
Recept stappen
- NB: Laat het Duitse biefstukgehakt goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm.
- Snij de romatomaat en rode ui in kwarten. Snij de pruimtomaatjes in halfjes. Snij de broccolistelen in plakjes en maak relatief kleine roosjes en snij de paprika in reepjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Verdeel de aardappels en groenten over een ruime bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel het geheel met olijfolie, knoflook, peper en zout.
- Rooster in de oven voor ca. 25-30 minuten.
- Vorm met koude natte handen een tartaartje per persoon van ca. 2,5 cm. Bestrooi goed met peper en zout (het gehakt is ongezouten).
- Verwarm een klont boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de tartaartjes ca. 2 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat afgedekt nog even rusten.
- Hak de koriander en dille fijn.
- Serveer de Duitse biefstuk met dragonmayonaise naar smaak bij de aardappeltjes en de ovengroenten. Garneer de ovengroenten met koriander en dille naar smaak.