Duitse biefstuk met chimichurri, aardappel-bataatpuree en een tomaten-venkelslaatje

Rund

  • Totale tijd 50 minuten
Wk 40 Duitse biefstuk chimichuri bataat cherrytomaatjes

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks Duitse biefstuk
  • 4 el (!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 10 gram peterselie
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 300 gram bataat
  • 500 gram gemengde cherrytomaatjes
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks roodlof
  • 150 gram hart van de bleekselderij (binnenste lichtgroene deel)

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge voor de chimichurri
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 1 el wijnazijn voor de dressing
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie voor de dressing
  • om te bakken boter/olie
icon package

Recept stappen

  1. Laat de bavette echt goed op kamertemperatuur komen, liefst al twee uur voor het koken uit de koeling halen! Leg op een bord, dep droog en dek af. Chambreer je het vlees niet, dan schrikt het te veel in de pan en kan het wat taai worden.
  2. Maak de chimichurri: Snipper de ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. Schil of was de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  4. Maak in een slabak een dressing van de wijnazijn, mosterd, olijfolie, peper en zout.
  5. Halveer de tomaatjes. Snij de venkel in dunne plakjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Neem de binnenste groene stengels van de bleekselderij en snij in dunne plakjes. Meng samen door de dressing.
  6. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de Duitse biefstuk 4 minuten per kant, op middelhoog vuur (het is al gekruid). Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  7. Giet de aardappels bataat af. Stamp de aardappelen met een stamper tot puree, terwijl je een beetje melk of kookvocht toevoegt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de bavette met de chimichurri, aardappel-bataatpuree en de salade.