Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Duitse biefstuk met chimichurri, aardappel-bataatpuree en een tomaten-venkelslaatje

Rund

  • Totale tijd minuten
Wk 40 Duitse biefstuk chimichuri bataat cherrytomaatjes

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks Duitse biefstuk
  • 4 el (!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 10 gram peterselie
  • 800 gram Doré kruimige aardappelen
  • 300 gram bataat
  • 500 gram gemengde cherrytomaatjes
  • 0.5 stuks venkel
  • 1 stuks roodlof
  • 150 gram hart van de bleekselderij (binnenste lichtgroene deel)

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml milde olijfolie voor de chimichurri
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 1 el rode wijnazijn voor de dressing
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge voor de dressing
  • om te bakken boter/olie
icon package

Recept stappen

  1. LET OP: Laat de Duitse biefstuk goed op kamertemperatuur komen, liefst minimaal een uur voor het koken uit de koeling halen!
  2. Maak de chimichurri: Snipper de rode ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de milde olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. Schil of was de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng aan de kook en kook afgedekt gaar in ca. 15-20 minuten.
  4. Maak in een slabak een dressing van rode wijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge peper en zout.
  5. Halveer de tomaatjes. Snij de venkel in dunne plakjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Neem de binnenste groene stengels van de bleekselderij en snij in dunne boogjes. Meng samen door de dressing.
  6. Verwarm een klontje boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de Duitse biefstuk 4 minuten per kant, op middelhoog vuur (het is al gekruid). Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  7. Giet de aardappels bataat af. Stamp tot puree, terwijl je een beetje melk of kookvocht toevoegt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de Duitse biefstuk met de chimichurri, aardappel-bataatpuree en de salade.