Skip to main content

Duitse biefstuk met chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en een tomatenslaatje

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks Duitse biefstuk
  • 4 stuks rode ui
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 10 gram peterselie
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 300 gram koolrabi
  • 2 stuks maiskoven
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks roodlof
  • 3 el dragonblaadjes (gehakt)

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • zie recept olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1.5 el citroensap (mag uit flesje)
  • 2 tl mosterd
  • om te bakken olijfolie
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Laat de Duitse biefstuk op kamertemperatuur komen.
  2. Maak de chimichurri: Snipper de ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met 100 ml olijfolie extra vierge (bij 4p) en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. Schil of was aardappelen. Schil de koolrabi grondig. Snij in gelijke stukken. Zet op in ruim koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  4. Zet een pannetje water op voor de mais. Haal de bladeren van de maiskolven, snij in plakken van ca 3 cm. Kook ca. 10 minuten. Als je met een vork in de korrels kunt prikken zijn ze gaar.
  5. Maak in een slabak een dressing van 4 el (bij 4p) olijfolie extra vierge, het citroensap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Hak de dragonblaadjes fijn. Meng alles door de dressing.
  7. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de Duitse biefstuk 4 minuten per kant, op middelhoog vuur (het is al gekruid). Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  8. Giet de aardappels en koolrabi en mais af. Bestrooi de mais met peper en zout. Stamp de aardappelen met een stamper tot puree, terwijl je een beetje melk of kookvocht toevoegt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de Duitse biefstuk met de chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en het tomatenslaatje.