Skip to main content

Duitse biefstuk met chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en venkel-tomatenslaatje

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks Duitse biefstuk
  • 4 stuks rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 10 gram peterselie
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 1 stuks koolrabi
  • 2 stuks maiskoven
  • 1.5 el citroensap
  • 1 stuks venkel
  • 150 gram bleekselderij (binnenste stelen)
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks roodlof
  • 3 el dragonblaadjes (gehakt)

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • zie recept olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • om te bakken olijfolie
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Laat de Duitse biefstuk op kamertemperatuur komen.
  2. Maak de chimichurri: Snipper de ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met 100 ml olijfolie extra vierge (bij 4p) en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. Schil of was de aardappelen. Schil de koolrabi grondig. Snij in gelijke stukken. Zet op in ruim koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  4. Zet een pannetje water op voor de mais. Haal de bladeren van de maiskolven, snij in plakken van ca 3 cm. Kook ca. 10 minuten. Als je met een vork in de korrels kunt prikken zijn ze gaar.
  5. Maak in een slabak een dressing van 4 el (bij 4p) olijfolie extra vierge, het citroensap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de venkel in dunne plakjes (eventueel met behulp van een mandoline). Snij de binnenste stengels (het hart) van de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Hak de dragonblaadjes fijn. Meng alles door de dressing.
  7. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de Duitse biefstuk 4 minuten per kant, op middelhoog vuur (het is al gekruid). Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  8. Giet de aardappels en koolrabi en mais af. Bestrooi de mais met peper en zout. Stamp de aardappelen met een stamper tot puree, terwijl je een beetje melk of kookvocht toevoegt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de Duitse biefstuk met de chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en het venkel-tomatenslaatje.
  10. Dit gerecht kun je het beste maken op een dag dat je wat meer tijd hebt of vraag om hulp. Om tijd te besparen kun je de chimichurri ook van tevoren maken. Bewaar in de koelkast tot gebruik; de smaak wordt er beter van. Of bewaar de mais of salade voor een andere dag, er zit al aardig veel groenten in 😊.