Duitse biefstuk met chimichurri, bataatpuree en tomaten-roodlofslaatje

Rund

  • Totale tijd minuten
Duitse biefstuk met chimichurri, bataatpuree en tomaten-roodlofslaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks Duitse biefstuk
  • 700 gram Doré aardappelen
  • 500 gram bataat
  • 3 el (!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 4 el peterselie
  • 500 gram gemengde cherrytomaten
  • 2 stuks roodlof

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml milde olijfolie voor de chimichurri
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 2 el Mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el Witte wijnazijn
  • boter/olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. LET OP: Laat de Duitse biefstuk goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen!
  2. Schil of was de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  3. Maak de chimichurri: Snipper de rode ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de milde olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  4. Maak in een slabak een dressing van de mayonaise, mosterd en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng samen door de dressing.
  6. Verwarm een klontje boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de Duitse biefstuk 4 minuten per kant, op middelhoog vuur (het is al gekruid). Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat even afgedekt rusten.
  7. Giet de aardappels en bataat af, bewaar wat kookvocht. Stamp tot puree, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de Duitse biefstuk met de chimichurri, puree en de salade.