Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Duitse biefstuk met chimichurri, bataat-aardappelpuree en roodlof- tomaatjes salade

Rund

  • Totale tijd minuten
Duitse biefstuk met bataat puree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram Duitse biefstukgehakt
  • 3 el (!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes
  • 4 el peterselie
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 500 gram oranje bataat
  • 250 gram gekleurde tomaatjes
  • 2 stuks roodlof
  • 1 stuks baby Romainesla

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml milde olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • boter en olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB: Laat het Duitse biefstukgehakt goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen!
  2. Maak de chimichurri. Snipper de rode ui (3 el bij 4p!). Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) heel fijn. Meng alles met de milde olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. Schil de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar.
  4. Maak in een slakom een dressing van de mayonaise, mosterd en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verwijder het kontje van de roodlof en Baby Romainesla en snij in reepjes. Meng samen door de dressing.
  5. Verwarm een klont boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Vorm met koude natte handen een tartaartje per person. Bestrooi goed met peper en zout (het gehakt is al gezouten). Bak ca. 2 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat afgedekt nog eventjes rusten.
  6. Giet de aardappels en bataat af, bewaar wat kookvocht (!!). Stamp tot puree, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Dek af om warm te houden.
  7. Serveer de Duitse biefstuk met de puree, lekker veel chimichurri en de salade.