Duitse biefstuk met chimichurri, puree en tomatensalade

Rund

  • Totale tijd 35 minuten
Duitse biefstuk met chimichurri en tomatensalade | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks Duitse biefstuk
  • 4 el (!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 1 bosje peterselie (gehakt incl steeltjes)
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 300 gram bataat
  • 500 gram gemengde cherrytomaten
  • 1 stuks roodlof

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml milde olijfolie voor de chimichurri
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 1 el rode wijnazijn voor de dressing
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge voor de dressing
  • boter/olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. LET OP: Laat de Duitse biefstuk goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen!
  2. Maak de chimichurri: Snipper de rode ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de milde olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. Schil of was de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  4. Maak in een slabak een dressing van de rode wijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng samen door de dressing.
  6. Verwarm een klontje boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de Duitse biefstuk 4 minuten per kant, op middelhoog vuur (het is al gekruid). Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  7. Giet de aardappels bataat af. Stamp tot puree, terwijl je een beetje melk of kookvocht toevoegt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de Duitse biefstuk met de chimichurri, aardappel-bataatpuree en de salade.